Iets voor mij?

V Herkenbaar? Je hebt al aardig wat hobbels genomen in jouw leven. Je nam ze met je doorzettingsvermogen, je kracht, je trots. Je bent best tevreden met hoe je dat deed. Toch zijn er best dingen die je graag anders zou zien. Je kunt af en toe flink uit het lood geslagen zijn, uit balans zijn zeg maar. En als je eerlijk bent ken je ook wel die neerslachtige buien die komen en gaan. Soms kan je het gevoel bekruipen dat het leven aan je voorbij gaat. Of je staat opeens weer oog in oog met oude onzekerheden. Kortom, je bent de grip soms kwijt en zou je heel graag lekkerder in je vel willen voelen.

Zou het kunnen?

V Dat het je hormonen zijn die je uit evenwicht halen? Dat het de overgang is die de stoorzender is? De stoorzender die jou uit je evenwicht haalt. De stoorzender die je doet twijfelen. Want weet je dat je echt geen onregelmatige cyclus hoeft te hebben om in de overgang te zijn? En dat de overgang echt niet alleen zorgt voor opvliegers, nachtelijk zweten, slecht slapen en stemmingswisselingen? En als je pech hebt al deze aspecten? De overgang is ook zeer waarschijnlijk verantwoordelijk voor je gevoelens van onrust, onzekerheid, lusteloosheid. Voor het feit dat kilootjes er aan komen ondanks dat je niet echt anders eet. 

En dat die kilootjes er vervolgens bijna niet af willen. Dat je drang hebt naar zoetigheid en je misschien vaker geen maat weet te houden als het gaat om alcohol. a je googlen dan vindt je wel info over deze minder bekende aspecten van hormoonwisselingen maar hierover praten doen we lang niet altijd.

En zo kan het gebeuren dat je met klachten rondloopt waarvan je denkt dat ze uniek zijn terwijl veel vrouwen

zich erin herkennen. En dat lang voordat de onregelmatige cyclus zich aandient. Je hebt niet de

bekende klachten van de overgang als opvliegers en stemmingswisselingen en een link leggen

met je hormonen doe je dan misschien ook niet. 

Laat de overgang geen stoorzender zijn

V Je hormoonhuishouding is verstoord en je hebt nog niet ontdekt hoe je dit kunt veranderen. Je hoeft de overgang geen stoorzender te laten zijn. Je kunt er glansrijk doorheen, mét de juiste kennis en mét de juiste ondersteuning én met een gezonde hormoonbalans. Want hoe fijn zou het zijn als je in deze periode van je leven je je juist heel krachtig kunt voelen en vol vertrouwen naar de toekomst kunt kijken? Licht en ontspannen?

Herken je je in één of meer van het onderstaande?

  • Weinig energie, slecht slapen en nog vermoeder wakker worden
  • Excuses zoeken omdat de zin in seks ontbreekt
  • Geprikkeld zijn; moeten mensen liever regelmatig uit je buurt blijven omdat je onverwacht gemeen uit de hoek kunt komen (waar je vervolgens veel spijt van hebt)
  • Een buik als een luchtballon en/of een slechte stoelgang
  • Er regelmatig geen gat in zien, somberen en andere negatieve gedachten
  • Een slechte relatie met de weegschaal
  • Oncontroleerbaar gedrag, behoefte aan zoet of neiging om te veel te drinken
  • Jezelf regelmatig niet herkennen zeg maar

Dan zijn jouw hormonen momenteel jou de baas. Maar jij kunt hierin verandering aanbrengen.

Meer weten? Maak een afspraak van een uurtje voor een gratis Boost-jouw-power-gesprek. Het gesprek vindt plaats in mijn huiselijk ingerichte praktijk of indien gewenst online. We staan stil bij jouw situatie en we bekijken over en weer of het klikt en hoe ik je kan ondersteunen in jouw specifieke situatie.