IEMT oftewel Integral Eyemovement Therapy

Hoe mooi zou het zijn als je veranderingen in de door jou ervaren negatieve emoties en gevoelens zou kunnen realiseren... door te knipperen met je ogen?

 

Zo eenvoudig is het nog net niet maar IEMT is wel een verrassend snelle en effectieve therapie die blijvende positieve verandering creëert op het vlak van ongewenste emoties. Opgeslagen negatieve emoties die je niet langer meer bij je wil dragen. Je kunt niet veranderen wat je hebt meegemaakt maar door IEMT kun je wel de zogenaamde lading eraf halen. IEMT lijkt op EMDR met dat verschil dat als bij IEMT je de ervaring niet hoeft te herbeleven. Zelfs als je geen woorden kunt geven aan hetgeen je voelt is IEMT nog steeds effectief. IEMT werkt omdat het zorgt voor nieuwe verbindingen in de hersenen. Er vindt dus een verandering plaats op neurologisch niveau.

 

Ik zet IEMT graag in tijdens coachsessies om belemmerende gedachten en 'states' te veranderen. Met 'states' bedoel ik een algeheel gevoel van zijn in het moment, bijvoorbeeld blij, moedeloos, verdrietig etcetera.

 

'Change in the blink of an eye'

IEMT is heel breed inzetbaar. Bijvoorbeeld bij de verwerking van trauma’s, om gevoelens van angst, machteloosheid, boosheid, schaamte of andere vervelende gevoelens los te laten. Maar je kunt ook perfect gebruik maken van IEMT, wanneer je last hebt van onzekerheid, twijfel, angsten, een burn-out, depressie, Post Traumatisch Stresssyndroom of bij belemmerende overtuigingen. IEMT kan je dan helpen om de nare gevoelens ‘op te ruimen’ en om te zetten in positieve gevoelens.