Who's driving the bus

Gepubliceerd op 25 april 2019 om 14:12

Vandaag een blog over iets dat we allemaal wel kennen; onze innerlijke dialoog. Bijvoorbeeld; zit je net even lekker op de bank, klaar om te gaan relaxen en dan schiet je iets te binnen... Je had eigenlijk nog iets wat je moest doen vandaag. Je springt waarschijnlijk niet meteen van de bank om dat andere klusje te gaan doen maar gaat afwegen. Kan het wachten, moet het nu. 'ik doe het morgen' wel zegt het ene stemmetje. 'Dat kun je niet maken' zegt een ander stemmetje.

Een compleet 'onschuldig' voorbeeld van een innerlijk conflict dat we kunnen ervaren. Je gaat wel of niet dat klusje doen, no big deal.

Maar je kunt ook een innerlijke dialoog hebben waar je wel degelijk last van hebt. Je wil bijvoorbeeld graag iets doen, iets bereiken, een stap zetten, een besluit nemen. Maar in plaats van dat je in actie komt is er iets wat je tegenhoudt.

Ander voorbeeld; je neemt je voor om ditmaal anders te reageren in een bepaalde situatie. Als je baas iets tegen je gaat zeggen dan ga jij op een bepaalde manieren reageren.. maar als die situatie er dan is schiet je in de stress en reageer je toch weer zoals je niet wilde.

 

Wat gebeurt in deze situaties is dat verschillende delen van jou zich gaan bemoeien met een situatie. Iedereen heeft wel iets avontuurlijks in zich en iets dat zoekt naar zekerheden bijvoorbeeld. En dat is ook prima. Al die delen van jou hebben het goed met je voor. Ze willen je iets laten ervaren of je ergens voor behoeden. Maar dat neemt niet weg natuurlijk dat jij er flink last van kunt hebben van al die stemmetjes. Zeker als je daardoor niet doet wat je eigenlijk wel graag zou willen; een stap zetten, iemand iets zeggen, voor jezelf kiezen, noem maar op. Weet je dat je met hypnose, met hypnotherapie of hypnocoaching zoals ik het liever noem, iets kunt veranderen aan die tweestrijd, of driestrijd of .. in jouw hoofd? Met inzet van hypnose krijg je een opgeruimd hoofd. Hoe fijn is dat? 


«