Mijn traject van werk naar passie

Gepubliceerd op 24 april 2019 om 20:47

Ik heb altijd een sterke wil gehad,  of noem het drive. Als ik iets in mijn hoofd had dan deed ik ook altijd verwoede pogingen om dat te bereiken. Die drive moet je overigens niet verwarren met zelfverzekerdheid want dat ontbrak er dan weer regelmatig aan.... Ik denk eerder dat die drive voortkwam uit een soort bewijsdrang en een behoefte opgemerkt te worden.  Vroeger dan tenminste.

 

Maar goed; die drive dus,  maakte dat ik in deeltijd mijn hbo-diploma haalde, me succesvol omschoolde (tot loopbaancoach), werd aangenomen toen ik 5 maanden zwanger was. Die drive maakte ook dat ik altijd wel wist wat ik wilde in werk. Mijn laatste move was vol overtuiging van trainer/coach naar adviseur Personeel & Organisatie.

En toen.... hield het op.... wist ik niet meer wat de volgende stap moest zijn. Toen ik vier jaar werkzaam was binnen P&O deed ik een sollicitatie, een half jaar nog één, een half jaar later nog één. En dat was het, het waren niet mijnbanen, het waren niet mijn organisaties. Ik had geen idee waar ik wilde werken en ik had geen idee welke andere rol ik intern zou kunnen vervullen. En dan moet je mij kennen, veel ambitie, uitdaging nodig (niet te verwarren met carrière willen maken) en inmiddels (bijna) uitgeleerd in mijn functie. HELP! Tel daarbij op dat ik tegen allerlei dingen aanliep die horen bij werken in een organisatie en dan is de frustratie geboren. Maar ik had het niet in de gaten! Ik had niet door dat ik was verworden tot een zeurende, mopperende en meuterende (is dat een Nederlands woord?) versie van mezelf. Totdat ik een spiegel kreeg voorgehouden en inzag, uiteindelijk dan :-) , dat er iets moest veranderen. Ik beloofde mezelf en mijn man Piet dat ik in actie zou komen. Omdat ons gezin toch echt op nummer 1 kwam en ik niet langer wilde accepteren dat mijn energie werd opgeslokt door mijn werk en ik uitgeblust thuis kwam. 

 

Toen ik eenmaal dat besluit had genomen kwam alles in een stroomversnelling, ging ik naast mijn werk een traject doorlopen om te ontdekken waar ik echt oprecht blij van wordt en startte mijn eigen onderneming. Ik ben weer in contact gekomen met mijn kern. Weet waar ik oprecht intens blij van wordt en besloot met dit gegeven als basis een eigen onderneming te starten. Ik ben een veel gelukkiger mens geworden, veel prettiger in de omgang ook en ik  bruis van de energie. Bijkomend voordeel, ik combineer het zelfstandig ondernemerschap nog met werken bij de baas maar dat werken gaat me nu stukken gemakkelijker af. Omdat ik nu veel meer vanuit mijn kern werk sta ik namelijk veel steviger en autonomer in het werk. 

 

En als je nu denkt 'dit klinkt mij te rooskleurig' weet dat mijn omgeving het bewijs kan leveren van de positieve veranderingen die plaatsvonden. De weg naar geluk? Doen waar je blij van wordt, privé of in je werk. 


 »